Skontaktuj się ze mną!
Obserwuj mnie!

Blog

Ryż z zielonym pesto i czerwoną fasolą

Kwarantanna jaka jest już każdy wie, jeńców nie bierze.

Mnie zastała jak miałam w lodówce światło i niewiele więcej.
I tu pojawia się dylemat, bo ugotować trzeba, czasami nie tylko dla siebie.
No bo w końcu, umówmy się, jesteśmy dorośli i jak czasem trzeba zjeść na obiad kanapkę to wielka krzywda się nie dzieje.

Gorzej jak mamy w domu dzieci, wtedy kanapka już niekoniecznie przejdzie.

Z tytułu tego, że ja kwarantannę wzięłam sobie głęboko do serca i nie widziało mi się wychodzenie po jeden, specjalny produkt do sklepu, postanowiłam wykorzystać to co miałam.

I tak powstał zupełnie podstawowy, szybki i prosty przepis na to danie.

Skłdaniki:

  • szklanka ryżu
  • zielone pesto
  • czerwona fasola z puszki
  • sól
  • czosnek
  • oliwa

Przygotowanie:

Ryż gotujemy z wodą w proporcji 1:2, dodajemy łyżkę oliwy, sól i czosnek.
Ugotowany ryż mieszamy z pesto i dodajemy fasolę.

A do tego zamrożone zioła, które wszyscy mamy w zamrażalnikach.

W końcu je wykorzystamy 🙂

Zachęcam Was do przejścia się po waszej kuchni i realnej oceny tego co w niej macie.

Często okazuje się, że przy odrobinie kreatywności naprawdę można ugotować coś pysznego, taniego i szybkiego.

P.S.: Ugotujcie ryż tak jak podałam, z oliwą, czosnkiem i solą. Zauważycie różnicę, zapewniam Was 🙂

Zamieść komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *