Każdy z nas jest wyjątkowy i taka też powinna być nasza dieta...

Takie hasło mi przyświeca i w takim nurcie prowadzę swoje konsultację oraz tworzę treści do Internetu.

Nazywam się Kinga i jestem dietetyczką.

Ukończyłam kierunki związane z żywieniem człowiek i dietetyką na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie oraz Uniwersytecie Kraju Basków w Vitorii.

Od zawsze kochałam jedzenie, ale przez pewien czas miałam z nim bardzo niezdrową relację. Wiele lat zmagałam się z błędnym kołem odchudzania i kompulsywnego objadania się. Przechodziłam z restrykcji w totalny brak kontroli i nie umiałam poradzić sobie z natrętnymi myślami o jedzeniu, które rujnowały moje życie na każdej płaszczyźnie.

W końcu, po 7 latach zmagań z zaburzeniami odżywiania i zaburzoną relacją z jedzeniem, wyszłam na prostą i teraz pomagam innym. Ciągle się rozwijam i uczę, aby móc pomagać osobom, które tego potrzebują. Aktualnie kończę studia podyplomowe na kierunku Psychodietetyki w Wyższej Szkole Bankowej w Gdańsku.

 

Na czym opieram swoją pracę?

Przede wszystkim na jedzeniu intuicyjnym oraz promowaniu zdrowia w każdym rozmiarze.

Cała moja działalność ma na celu propagowanie samoakceptacji, zbudowanie pewności siebie bez względu na numerek na wadze oraz naukę regulacji emocji w innym sposób niż jedzenie.

Skupiam się na edukacji żywieniowej, w której bardziej niż sztywnych jadłospisów, możesz spodziewać się pracy nad wyczuwaniem i reagowaniem na sygnały sytości i głodu, pracy nad przekonaniami, które wpływają na Twoje zachowania żywieniowe i pracą nad łamaniem sztucznych zasad żywieniowych, których nabawiliśmy się w wyniku przebywania w kulturze diet i ciągłego podążania za mniejszym numerkiem na ubraniach.

Oprócz tego, kocham jeść!

Nie żartuję!

Kocham cieszyć się dobrym jakościowo, sezonowym jedzeniem. Uwielbiam gotować, smakować i rozmawiać o jedzeniu z każdego możliwego aspektu. Owocem tej miłości są 3 e-booki teoretyczno kulinarne, które nie tylko są zbiorem pysznych, szybkich i w znacznej większości roślinnych przepisów, ale także wiedzy teoretycznej na temat jedzenia emocjonalnego i jak sobie z nim radzić.

Prywatnie...

Mieszkam w NYC, kocham podróżować i jestem największą na świecie psią mamą bez własnego psa 😀

Łączę w swojej kuchni Polskę oraz Hiszpanię ponieważ mój mąż pochodzi właśnie stamtąd.

Relaksuję się przy nauce, gotowaniu i oglądaniu seriali nastolatkowych (come on, każdy ma jakąś słabość!).

Kocham kawę i wszelkie śniadaniowe wypieki oraz sztukę!

Może to przez to, że przez 15 lat chodziłam do szkoły muzycznej, grałam na skrzypcach, flecie i śpiewałam 🙂

Jeśli więc chcesz:

  • uwolnić się od natrętnych myśli na temat jedzenia
  • przestać obsesyjnie liczyć kalorie
  • naprawić swoją relację z jedzeniem
  • przestać wartościować siebie poprzez pryzmat sylwetki i wagi
  • nie czuć się winna za zjedzone produkty
  • przestać jeść emocjonalnie, a zacząć jeść intuicyjnie
  • a do tego po prostu zacząć cieszyć się dobrym jedzeniem..

to miło mi Cię tu powitać bo jesteś w dobrym miejscu <3